Ένα πρωτότυπο και αμφιλεγόμενο τρόπο βρήκε η δήμαρχος της ιταλικής πόλης Σαν Τζερμάνο Βερτσελλέζε να αποτρέψει τη φοροδιαφυγή. Η πρότασή της είναι να απαγορεύσει στα παιδιά των φοροφυγάδων την πρόσβαση στις παιδικές χαρές και στο σχολικό κολατσιό.

Ads

Η πρόταση της αυστηρής δημάρχου Μικαέλα Ροζέτα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να την κατηγορούν για ρατσισμό.

Αναλυτές, ωστόσο εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια ευφυής διαφορετική στρατηγική, για φοροφυγάδες που είναι δύσκολο να πιαστούν στη δαγκάνα του νόμου.
Βέβαια, υπάρχει και η μερίδα εκείνη των ανθρώπων, που υποστηρίζουν ότι αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο θα έχει τραγικό αντίκτυπο σε ανήλικα παιδιά, τα οποία θα επωμίζονται τις παράνομες ενέργειες των γονέων τους και θα στιγματίζονται στην κοινωνία.

«Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για συζήτηση», σχολιάζει η δήμαρχος, η οποία ωστόσο, επισημαίνει: «Το μόνο πράγμα που δεν δέχομαι είναι τις κατηγορίες για ρατσισμό. Διακρίσεις προσωπικά, κάνω μόνο σε όσους απλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους».

Ads