Την ανησυχητική ευκολία με την οποία εξαπλώνεται ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες αναδεικνύει μία διαδικτυακή φάρσα στην Ιταλία, με ήρωες, άθελά τους, τον διάσημο ηθοποιό, Samuel L. Jackson, και τον θρύλο του NBA, Magic Johnson.

Ads

Οι δυο τους έκαναν τις διακοπές τους στην Ιταλία και αφού έκαναν τα ψώνια τους έκατσαν σε ένα παγκάκι να ξεκουραστούν.

Φυσικά, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των περαστικών, οι οποίοι τους φωτογράφιζαν. ‘Ενας κωμικός, με χιουμοριστική πρόθεση, έγραψε κάτω από μια φωτογραφία του: «Με τους πόρους της Boldrini ψωνίζουν στο Forte dei Marmi, Prada με τα δικά μας 35 ευρώ. Μοιραστείτε αυτή την φωτογραφία αν είστε έξαλλοι».

Η Laura Boldrini, πρώην εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και νυν πρόεδρος της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, έχει ιδιαίτερα ανοιχτές απόψεις για το μεταναστευτικό, προκαλώντας τις αντιδράσεις της συντηρητικής και ακροδεξιάς πολιτικής σκηνής.

Ads

Πολλοί Ιταλοί, δυστυχώς, πίστεψαν πολύ εύκολα την φάρσα και ότι οι μετανάστες ξοδεύουν τα χρήματά τους για να αγοράσουν ακριβά ρούχα και παπούτσια. Η ανάρτηση προωθήθηκε πάνω από 1.826 φορές και είχε σχόλια όπως «ντροπή» και «αηδία».

Να σημειωθεί ότι τα περί των 35 ευρώ που υποτίθεται ότι λαμβάνουν καθημερινά οι μετανάστες από το ιταλικό κράτος έχει διαψευστεί πολλές φορές, χωρίς όμως, όπως φαίνεται, σημαντικό αποτέλεσμα.