To μυστήριο με το κομμένο πόδι, που έφερε σε τατουάζ την φράση: «σήμερα είναι μία καλή ημέρα για να πεθάνεις» και το οποίο είχε βρει ένας περαστικός πριν λίγες μέρες στις όχθες του ποταμού Τίβερη στην Ρώμη, λύθηκε. Ο κάτοχός του: ένας ακροδεξιός οπαδός της Λάτσιο που μπαινόβγαινε στις ιταλικές φυλακές για ληστείες και ναρκωτικά και ο οποίος αγνοείται από τα τέλη Ιουλίου.

Ads

Κάτοχος του ο Γκαμπριέλε ντελ Πόντε, ηλικίας 36 ετών, γνωστός στις ιταλικές αρχές για σωρεία αδικημάτων.

Η εφημερίδα il Messaggero παρουσίαζει σήμερα το προφίλ του ανθρώπου πίσω από το μυστήριο της Ρώμης. Ο Ντελ Πόντε μεγάλωσε σε μία υποβαθμισμένη συνοικία της πρωτεύουσας της Ρώμης. Έκανε την πρώτη του ληστεία σε ηλικία 18 ετών. Έκτοτε μπαινόβγαινε στην φυλακή, αφού διέπραττε μία μετά την άλλη τις ένοπλες ληστείες, και ήταν υπερήφανος για την ζωή του αυτή όπως τουλάχιστον καταδεικνύουν οι αναρτήσεις του στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. «Καλημέρα σε όλους εκείνους που κρατούνται στις φυλακές» έγραφε ή «καλύτερα να βρίσκεσαι στο κελί, στη σιωπή, παρά να ζεις χωρίς τιμή» ή ακόμα «ορκίζομαι ότι πάω στην φυλακή ευτυχισμένος».

Τραυματίστηκε από σφαίρα, υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο ωστόσο απέκτησε μια μικρή αναπηρία και κούτσαινε, ένα γεγονός που επέτρεπε στους αστυνομικούς να τον αναγνωρίζουν ακόμα και όταν διέπραττε με καλυμμένο το πρόσωπό του τις ληστείες του οπλισμένος με ένα τσεκούρι. Στόχος του ήταν κυρίως τα φαρμακεία.

Ads

Οι συγγενείς του Ντελ Πόντε, ανήσυχοι καθώς είχαν χάσει κάθε του ίχνος από τα τέλη Ιουλίου, αναγνώρισαν στο νεκροτομείο το πόδι του με τα τατουάζ που έφερε.