Μια εκκλησιαστική φάτνη η οποία απεικονίζει δύο μητέρες του Ιησού Χριστού, αντί για τα συνηθισμένα αγαλματίδια της Μαρίας και του Ιωσήφ, έχει προκαλέσει οργή μεταξύ των συντηρητικών στην Ιταλία.

Ads

Ο ιερέας της εκκλησίας των Αγίων Πέτρου και Παύλου, η οποία βρίσκεται σε ένα χωριουδάκι στην επαρχία Αβελίνο, περίπου μία ώρα οδήγησης ανατολικά της Νάπολης, υπερασπίστηκε την απεικόνιση της γέννησης του Ιησού.

«Ήθελα να δείξω με αυτή τη σκηνή ότι οι οικογένειες δεν είναι πλέον μόνο οι παραδοσιακές», δήλωσε στο Reuters.

«Στις ενορίες μας βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά από τους νέους τύπους οικογενειών που υπάρχουν και αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας, παιδιά χωρισμένων και διαζευγμένων, ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ανύπαντρων, νέων μητέρων», συνέχισε.

Ads

Ο συγκεκριμένος ιερέας, Vitaliano Della Sala, γνωστός στην Ιταλία για τη συμπάθειά του προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, τονίζει ότι η στάση του είναι σύμφωνη με εκείνη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αυτή την εβδομάδα, με μια απόφαση-ορόσημο, επέτρεψε στους ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση προκάλεσε και αντιδράσεις, με συντηρητικούς να κάνουν λόγο για «βλάσφημη» κίνηση, ενώ ορισμένοι απαιτούν από τους ανώτερους στην Εκκλησία να παρέμβουν.

Η φάτνη που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Reuters