Έκρηξη σε κτίριο που διαμένουν αιτούντες άσυλο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (11/11) στην Ιταλία, με αποτέλεσμα μέρος του κτιρίου να καταρρεύσει και 31 άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων οι έξι σοβαρά.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στο Σαν Λορέντσο Νουόβο, όταν σε κτίριο που στεγάζονταν αιτούντες άσυλο στη χώρα έγινε έκρηξη, πιθανόν από διαρροή αερίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το κτίριο ήταν μοιρασμένο σε μικρά διαμερίσματα στα οποία διέμεναν αιτούντες άσυλο, κυρίως άνδρες, αλλά και άτεκνες γυναίκες.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε το ιταλικό πυροσβεστικό σώμα φαίνεται μέρος του κτιρίου να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια εξαιτίας της έκρηξης. Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «έκρηξη» προκάλεσε τη «μερική κατάρρευση» του κτιρίου, κέντρου υποδοχής αιτούντων άσυλο, «πιθανόν εξαιτίας διαρροής αερίου».

Την ίδια ώρα όμως, η διεύθυνση του κέντρου αντέκρουσε την εκδοχή πως το συμβάν οφειλόταν σε διαρροή αερίου. Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί ενδείξεις πως η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση ή εγκληματική ενέργεια.

Ads

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες σχετικές έρευνες, με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Ο αριθμός των τραυματιών ανακοινώθηκε πως ανέρχεται σε 31. Ένας από τους τραυματίες, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Ρώμης και βρίσκεται σε κώμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της έκρηξης στο κτίριο, κοντά σε βιομηχανική εγκατάσταση.