Εν μέσω των πολιτικών ζυμώσεων που θα κρίνουν το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένας ανεξάρτητος Ιταλός βουλευτής προέβη σε βαρυσήμαντες δηλώσεις, κατηγορώντας τον «Καβαλιέρε» πως μεταξύ άλλων χρηματίζει μέλη του Κοινοβουλίου έτσι ώστε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Ads

Όπως ανέφερε ο βουλευτής-επιχειρηματίας, Μάσιμο Κελεάρο, στην εφημερίδα «Iλ Ριφορμίατα»: «Οι επαφές για να πεισθούν οι βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση ετοιμάζονται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Νομίζω ότι, σε γενικές γραμμές, 350.000 με 500.000 ευρώ μπορεί να θεωρηθούν αρκετά. Συν, μία ρητή υπόσχεση επανεκλογής», ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο ίδιος δεν έχει τέτοιες ανάγκες, διότι μπορεί, όποτε θέλει, να επιστρέψει στις επιχειρήσεις του».

Το σχετικό ψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί σε έξι μέρες στην ιταλική Βουλή, έχει αναστατώσει την ιταλική πολιτική σκηνή, μιας και ενδέχεται να σημάνει το τέλος της μακρόχρονης πολιτικής δυναστείας του Μπερλουσκόνι. Με τα τωρινά δεδομένα, το σενάριο αυτό φαντάζει και το πιο πιθανό, αφού οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας έχουν ταχθεί επίσημα κατά του πρωθυπουργού, παρά τις έντονες προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος να συλλέξει συμμάχους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός-μεγιστάνας, μίλησε για πρώτη φορά για την προχωρημένη ηλικία του, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασης σε συνάντηση υποστηρικτών του, αναφέροντας πως «ξέρει καλά ότι έχει μια κάποια ηλικία, και ότι, σε μια ορισμένη στιγμή, θα πρέπει να αφήσει τη θέση του σε κάποιον άλλον. Δεν θα χρίσει, όμως, διάδοχο, από το χώρο των ραδιούργων της πολιτικής, που ξέρουν μόνο να καταστρέφουν. Θα διαλέξει μια νέα γενιά ικανών πολιτικών»

Ads

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του νεοσυσταθέντος κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία», Ίταλο Μποκίνο, σημείωσε πως «αν ο Μπερλουσκόνι αποφασίσει να παραιτηθεί, επισήμως, πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία του Κοινοβουλίου, τότε, μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας νέας κυβερνητικής του εμπειρίας», ενδεχόμενο που πάντως έχει αποκλείσει ο «Καβαλιέρε».