Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν μια 23χρονη Παλαιστίνια και τον ανήλικο αδελφό της σε σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές αρχές υποστήριξαν πως τα δύο θύματα ήταν οπλισμένα με μαχαίρια και προσπάθησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Ads

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί είναι η Μάραμ Αμπού Ισμαήλ, 23 ετών, και ο 16χρονος αδελφός της, Ιμπραχίμ Τάχα.

«Η αστυνομία τους κάλεσε πολλές φορές να σταματήσουν. Όταν συνέχισαν να προχωρούν οι αστυνομικοί εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ισραηλινών Αρχών, που υποστηρίζει πως η 23χρονη με τον ανήλικο αδελφό της προχώρησαν με γρήγορα βήματα προς τους αστυνομικούς και τους ισραηλινούς φρουρούς στο σημείο διέλευσης που είναι μόνο για οχήματα στο σημείο ελέγχου Καλάντια, έξω από την Ιερουσαλήμ.

Ο Αλάα Σόμποχ, Παλαιστίνιος οδηγός λεωφορείου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο επεισόδιο, δήλωσε στο Reuters πως οι δύο Παλαιστίνιοι φαίνονταν να μην γνωρίζουν τις διαδικασίες διέλευσης. «Μόλις οι δύο πέρασαν, οι ισραηλινοί στρατιώτες άρχισαν να φωνάζουν “Πηγαίνετε πίσω, πηγαίνετε πίσω”, και τότε άρχισαν να πυροβολούν. Πρώτα πυροβόλησαν το κορίτσι. Το αγόρι προσπάθησε να πάει προς τα πίσω, όταν του έριξαν επτά σφαίρες» είπε ο Σόμποχ.

Ads

Μετά το συμβάν, ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων προκειμένου να κρατήσουν σε απόσταση τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.