Έξι μέλη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή με ελικόπτερο στη Συρία κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος της Χεζμπολάχ μεταξύ των νεκρών είναι και ο γιος του στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης Ιμάντ Μουγκνίγια, που είχε δολοφονηθεί το 2008. Σύμφωνα με το Al Jazeera, που επικαλείται πηγές από τη Χεζμπολάχ “θα υπάρξουν αντίποινα για την επίθεση”.

Ads

Ο Μουγκνίγια, ο οποίος ήταν στον κατάλογο των πλέον καταζητουμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και δυτικών στόχων, δολοφονήθηκε στη Δαμασκό το 2008.

Η επίθεση του Ισραήλ σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα πως “σε περίπτωση που υπάρξει χτύπημα από το Ισραήλ σε Συρία ή Λίβανο τότε δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο”, σημειώνοντας πως οι πύραυλοι που έχει στην κατοχή της η οργάνωση μπορούν να πλήξουν κάθε περιοχή στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως η Χεζμπολάχ έχει στείλει μαχητές στη Συρία υποστηρίζοντας το στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης και των τζιχαντιστών.

Ads

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ επιτίθεται στα σύνορα με τη Συρία με τον ισχυρισμό ενός “σχεδιαζόμενου χτυπήματος από τρομοκράτες”. Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία έχουν σημειωθεί επτά επιθέσεις από το Ισραήλ. Ωστόσο αυτή η επίθεση έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις της Χεζμπολάχ για απάντηση στα χτυπήματα.