Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Ιακώβ Λίτσμαν. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγες εβδομάδες είχε δηλώσει ότι ο ιός είναι «μία θεϊκή τιμωρία για την ομοφυλοφιλία».

Ads

Θετική στον ιό βρέθηκε και η σύζυγός του, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Επιπλέον, ο Ιακώβ Λίτσμαν, έχει επικριθεί έντονα από τοπικά μέσα ενημέρωσης για την στάση του αφού όπως αναφέρουν μόλις επιβλήθηκε καραντίνα στη χώρα, ο Ισραηλινός υπουργός συμμετείχε σε συγκέντρωση στο σπίτι μέλους της χριστιανικής αίρεσης που ανήκει και μαζί με άλλα μέλη προσευχήθηκαν για τουλάχιστον μισή ώρα μέσα σε εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων, ο Λίτσμαν, φέρεται να τα αψήφησε και προσευχήθηκε σε μια συναγωγή έξω από το σπίτι του.

Ο Λίτσμαν δήλωσε πριν από μία βδομάδα ότι «Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ότι ο Μεσσίας θα φτάσει πριν το Πάσχα, τον χρόνο της λύτρωσης μας. Είμαι βέβαιος ότι ο Μεσσίας θα έρθει και θα μας βγάλει έξω όπως ο Θεός μας έβγαλε έξω από την Αίγυπτο. Σύντομα θα βγούμε στην ελευθερία και ο Μεσσίας θα έρθει και θα μας σώσει από όλα τα προβλήματα του κόσμου».

Ads