Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, καθώς η χερσαία επιχείρησή του στη Δυτική Όχθη στα προάστια της Γάζας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ads

«Την προηγούμενη ημέρα, υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι IDF το πρωί του Σάββατου (4/11).

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τους «τρομοκράτες», εντόπισαν όπλα της Χαμάς και αποκάλυψαν φρεάτια σε σήραγγες «που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση του IDF.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα κατέστρεψαν επίσης «τρία παρατηρητήρια της Χαμάς» στη βόρεια Γάζα, ενώ πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε μάχες.

Ads

Reuters: «Χτύπησαν» το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στη Γάζα, ο οποίος βρίσκεται εκτός του θύλακα, ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Al-Aqsa Radio, ο οποίος πρόσκειται στη Χαμάς.

Δεν ήταν σαφές αν μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στο σπίτι όταν επλήγη.

Ο Χανίγια βρίσκεται εκτός της Λωρίδας της Γάζας από το 2019, μετακινούμενος μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ.