Δολοφονίες Παλαιστινίων από τάγμα του ισραηλινού στρατού το οποίο συγκροτούν επί το πλείστον φανατικοί έποικοι κατήγγειλε η επικεφαλής του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος Μεράβ Μικαέλι, τονίζοντας, ότι το τάγμα «Netzah Yehuda», «σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς λόγο».

Ads

Η Μικαέλι δήλωσε ότι, «η απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις πρέπει να είναι μια αφύπνιση και μια συνειδητοποίηση ότι οι πρακτικές του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Πριν από δύο χρόνια, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχημάτισαν μια ομάδα έρευνας για το τάγμα. Το πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν γνώριζε αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια, το Nitzah Yehuda είναι ένα τάγμα στον ισραηλινό στρατό που θα έπρεπε να είχε διαλυθεί πριν από πολλά χρόνια.

Ads

Οι περισσότεροι από τους Haredim (σσ: υπερορθόδοξοι Εβραίοι) που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό είναι άνθρωποι που βλέπουν τη θρησκεία ως δικαιολογία για να επιτεθούν στους Άραβες, πρόσθεσε η Ισραηλινή πολιτικός.

Κατήγγειλε επίσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πως πρόκειται για ένα τάγμα που νομιμοποιεί τη βία των εποίκων και την τροφοδοτεί με ενθουσιασμό.

Άφησε έναν 80χρονο Παλαιστίνιο-Αμερικανό πολίτη να πεθαίνει σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, όπου είχε απαχθεί, σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς πραγματικό λόγο και χτυπά και βασανίζει Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Αυτές οι κυρώσεις πρέπει να κάνουν τον ισραηλινό στρατό να το συνειδητοποιήσει και να διαλύσει επειγόντως το Netzah Yehuda.

Το τάγμα, το οποίο αποτελείται από τα πιο φανατικά σιωνιστικά στοιχεία, κατηγορείται ότι διέπραξε πολλά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου του βασανισμού του ηλικιωμένου Παλαιστίνιου Omar Asaad, ο οποίος έχει αμερικανική υπηκοότητα, αφού τον κακοποίησε, τον βασάνισε, τον άφησε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο τσουχτερό κρύο.

Μετά από αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα για τα εγκλήματα αυτά . Η αμερικανική απόφαση να επιβάλει κυρώσεις στο τάγμα «Netzah Yehuda» ήρθε ως αποτέλεσμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δυτική Όχθη.

Ο ισότοπος Ynet ανέφερε: «Στον ισραηλινό στρατό φοβούνται ότι η αμερικανική κίνηση θα προκαλούσε επικίνδυνες κλιμακωτές αντιδράσεις και εναντίον άλλων μονάδων», ενώ εκφράζονται φόβοι του Ισραήλ για νομικές διώξεις στην Ευρώπη εναντίον Ισραηλινών αξιωματικών και στρατιωτών που συμμετείχαν στον πόλεμο στη Γάζα.