Ένα από τα δύο Παλαιστίνια παιδιά που πρόσφατα παρασύρθηκαν και τραυματίσθηκαν από το αυτοκίνητο ισραηλινού εποίκου στην ανατολική Ιερουσαλήμ ανακρίνεται από την ισραηλινή αστυνομία από το Σάββατο επειδή πετούσαν πέτρες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σώματος.

Ads

«Ο Ιμράν Μανσούρ συνελήφθη το Σάββατο για να ανακριθεί και ο πατέρας του βρίσκεται διαρκώς δίπλα του», τόνισε ο Μίκι Ρόζενφελντ, τονίζοντας πως το 12χρονο αγόρι θα αφεθεί ελεύθερο σύντομα.

Το επεισόδιο συνέβη στις 8 Οκτωβρίου μετά τις μουσουλμανικές προσευχές της Παρασκευής στην αραβική συνοικία Σιλουάν, στα νότια της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Ο Μανσούρ και ο φίλος του Ιγιάντ Γέιτ, 10 ετών, βρίσκονταν στον δρόμο μαζί με άλλους νεαρούς Παλαιστινίους που πετούσαν πέτρες, όταν ένα αυτοκίνητο που έβγαινε από μία στροφή έπεσε με ταχύτητα επάνω τους, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες μεταξύ των οποίων ήταν και ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Μανσούρ από τη σύγκρουση εκτινάχθηκε στον αέρα και έπεσε πάνω στο παρ-μπριζ του αυτοκινήτου και κατέληξε στο έδαφος με σπασμένο το ένα πόδι. Ο φίλος του εξακολουθεί να νοσηλεύεται με θραύσματα γυαλιών στην κοιλιά. Η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο σε μικρή απόσταση από το συμβάν.

Ads

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Σμούλικ Μπεν Ρούμπι αναγνώρισε τον οδηγό ως τον Νταβίντ Μπέερι, επικεφαλής της τοπικής φανατικής οργάνωσης εποίκων Ελάντ, που υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό εποικισμό του κατεχόμενου ανατολικού τμήματος της Ιερουσαλήμ. «Ο Μπέερι ανακρίθηκε για το συμβάν της 8ης Οκτωβρίου και αφέθηκε αμέσως μετά ελεύθερος», τόνισε ο Ρόζενφελντ.

Η κατάσταση στο Σιλουάν είναι πάλι ιδιαιτέρως έκρυθμη, με συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, ύστερα από την πρόσφατη δολοφονία του πατέρα μίας παλαιστινιακής οικογένειας από σφαίρες ισραηλινού φρουρού, που ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια των εποίκων στη συνοικία αυτή.