13 νεκροί είναι ο νεότερος και μέχρι στιγμής απολογισμός από φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην Μούρθια στης Ισπανίας.

Ads

Η φωτιά ξέσπασε στο δημοφιλές νυχτερινό κέντρο Teatre, στην περιοχή Atalayas, γύρω στις 6:00 τοπική ώρα ενώ βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα social media δείχνουν φλόγες πάνω από το κτίριο και πυκνό καπνό να ξεχύνεται από τα μεγάλα παράθυρά του.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναζητούν άτομα που αγνοούνται ακόμα και βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κέντρο.

«Είμαστε συντετριμμένοι» δήλωσε ο δήμαρχος της Μούρθια, Χοσέ Μπαλέστα, στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι 24h, προσθέτοντας ότι οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αρκετούς ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Ads

Στην πόλη Μούρθια κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, ενώ συγγενείς των αγνοουμένων φτάνουν στο σημείο αναζητώντας τους οικείους τους.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να μπουν στον χώρο γύρω στις 8:00, τοπική ώρα και ανακάλυψαν τέσσερα πτώματα ενώ περίπου 40 λεπτά αργότερα εντόπισαν ακόμα δύο νεκρούς.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, εξέφρασε «την αλληλεγγύη του στα θύματα και τους συγγενείς της τραγικής πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο της Μούρθια». Το δημαρχείο της πόλης δήλωσε ότι «λυπάται βαθύτατα» για το συμβάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους πληγέντες.

40 άνθρωποι τραυματίστηκαν το 2017 σε ένα κατάμεστο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Τενερίφη, όταν κατέρρευσε ένας όροφος. Το 1990, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη βορειοανατολική πόλη Σαραγόσα της Ισπανίας.