Στη σύλληψη 4 ανδρών προχώρησε η αστυνομία στην Ισπανία, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας, θυμίζοντας πολύ την ομάδα βιαστών της «Λα Μανάδα» (Αγέλης) που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Ads

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μία 19χρονη είχε βρεθεί ημίγυμνη σε ημιυπόγειο στην κοινότητα Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της. Η κοπέλα είχε βιαστέι και πιθανόν οι δράστες να έχουν κινηματογραφίσει την πράξη τους.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ εκέινη της επονομαζόμενης ομάδας «Αγέλη», όπου 5 νεαροίπαγίδεψαν και μία νεαρή στη σκάλα ενός κτηρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα και ύστερα ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, καμαρώνοντας για το «κατόρθωμά» τους.

Αν και οι 5 καταδικάστηκαν από τη Δικαιοσύνη, χιλιάδες Ισπανίδες είχαν βγει τότε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της πατριαρχίας.

Ads

Οι κατηγορούμενοι για το νέο κρούσμα ομαδικού βιασμού φέρονται να έχουν επιτεθεί κατά τον ίδιο τρόπο και σε άλλες δύο γυναίκες.