Το πτώμα μίας νεαρής γυναίκας δικηγόρου, η οποία εξαφανίστηκε μετά την επίσκεψή της σε σχολή εκπαίδευσης αστυνομικών στον Ισημερινό εντοπίστηκε από τις αρχές, πυροδοτόντας έντονες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, όπου μόνο φέτος σημειώθηκαν περισσότερες από 200 γυναικοκτονίες.

Ads

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού, για τη 34χρονη δικηγόρο María Belén Bernal, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 10 ημέρες αφού πήγε να δει τον σύζυγό της στις εγκαταστάσεις της σχολής στην πρωτεύουσα Κίτο.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι τα λείψανά της βρέθηκαν σε ένα λόφο 5 χιλιόμετρα από την εν λόγω σχολή εκπαίδευσης, ενώ ο σύζυγός της θεωρείται ο βασικός ύποπτος και ο οποίος έχει τραπεί σε φυγή.

Σχολιάζοντας τη ζοφερή ανακάλυψη, ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο είπε ότι η είδηση του προκάλεσε «βαθύ πόνο και αγανάκτηση» και υποσχέθηκε ότι η δολοφονία της Bernal δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Ads

Η Bernal εξαφανίστηκε μετά από επίσκεψη στις εγκαταστάσεις στη 01:30 τοπική ώρα στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με το BBC, ο διευθυντής της σχολής απολύθηκε και η κυβέρνηση προσφέρει αμοιβή 20.000 δολαρίων (£17.800) για τη σύλληψη του συζύγου της άτυχης γυναίκας, υπολοχαγού Germán Cáceres.

Ο Cáeres εξαφανίστηκε λίγο μετά την κατάθεσή του στην αστυνομία και στη συνέχεια απολύθηκε από τη σχολή, όπου εργαζόταν ως εκπαιδευτής.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, εν μέσω οργής για τον χειρισμό της υπόθεσης από τις αρχές. Ο θάνατος της Bernal έχει οδηγήσει σε διαμαρτυρίες συγγενών, φίλων και οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών στο Κίτο – καθώς και σε εκκλήσεις για δικαιοσύνη από τη μητέρα της.