Τρία κομμένα ανθρώπινα κεφάλια βρήκε η αστυνομία του Ισημερινού στην επαρχία Εσμεράλδας, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Ads

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην περιοχή έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας κύματος βίαιης εγκληματικότητας αποδιδόμενο σε συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

«Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι που αποκεφαλίστηκαν ανήκαν σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος εδώ στην Εσμεράλδας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο στρατηγός Φάουστο Μπουενάνιο.

Τα κεφάλια είχαν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και βρέθηκαν μέσα σε μαύρες σακούλες. Ένα από τα θύματα βρισκόταν στην εφηβεία, διευκρίνισε ο στρατηγός της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό, συμμορίες επιδίδονται τον τελευταίο καιρό σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και προσπαθούν να «εξαλείψουν» η μια την άλλη.

Ads

Στη φτωχή επαρχία Εσμεράλδας, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ανάμεσα σε αυτές όπου καταγράφεται «το υψηλότερο επίπεδο ανασφάλειας στη χώρα», κηρύχθηκε την 3η Μαρτίου κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσο. Στο πλαίσιο του μέτρου, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00.

Σημειώνεται επίσης ότι ο δείκτης των ανθρωποκτονιών απογειώθηκε στη χώρα, φθάνοντας τις 25 ανά 100.000 κατοίκους το 2022, έναντι 14 το 2021.

*Φωτογραφία αρχείου από το ΑΠΕ-ΜΠΕ