Toν γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από αγώνες γυμναστικής στην Ιρλανδία, όπου κατά την ώρα της απονομής βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους όλα τα παιδιά εκτός από μια μαύρη αθλήτρια.

Ads

Το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των οποίων και της Αμερικανίδας Ολυμπιονίκη, Σιμόν Μπάιλς.

Το μικρό κορίτσι που είδε όλο το σκηνικό αρχικά προσπαθούσε να καταλάβει αν είχε γίνει λάθος και στη συνέχεια δεν μπορούσε να κρύψει τη στεναχώρια του, όπως άλλωστε έκπληκτοι έμειναν και οι υπόλοιποι στον χώρο.

Σιμόν Μπάιλς: «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό σε κανένα άθλημα!»

Η τετράκις χρυσή Ολυμπιονίκης Simone Biles δήλωσε ότι “μου ράγισε η καρδιά” όταν είδε το περιστατικό.

«Όταν κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο, με βρήκαν οι γονείς της”, δήλωσε η Μπάιλς στο Twitter. “Μου ράγισε η καρδιά όταν το είδα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό σε κανένα άθλημα ή καθόλου».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, η Γυμναστική Ομοσπονδία της Ιρλανδίας ανέφερε ότι είχε λάβει καταγγελία για υποτιθέμενη ρατσιστική συμπεριφορά από γονέα μετά την εκδήλωση και επιτεύχθηκε λύση τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

«Ο εν λόγω αξιωματούχος αποδέχθηκε πλήρως ότι αυτό που είχε συμβεί δεν ήταν αποδεκτό, αλλά τόνισε ότι δεν ήταν σκόπιμο», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο αρμόδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι μόλις αντιλήφθηκε το λάθος, το διόρθωσε αμέσως και εξασφάλισε ότι η ενδιαφερόμενη αγωνιζόμενη έλαβε το μετάλλιό της πριν εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο».