Σε επτά αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή σε πρατήριο καυσίμων στην κομητεία Ντονεγκάλ, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η ιρλανδική αστυνομία.

Ads

Η έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή, λίγο μετά τις 3 μμ τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) σε πρατήριο καυσίμων στα όρια του χωριού Κρίσλα.

Ακούστηκε αρκετά μίλια μακριά, ωστόσο η ύπαρξη θυμάτων επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ.

Εξαιτίας της κατέρρευσε η οροφή διώροφης πολυκατοικίας, σκεπάζοντας τον αύλειο χώρο με μπάζα και γυαλιά. το συγκρότημα κτιρίων όπου βρισκόταν το βενζινάδικο περιελάμβανε επίσης εμπορικό κατάστημα, κατάστημα τροφίμων και ταχυδρομείο.

Ads

Στα συντρίμμια επιχειρούν σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Σιν Φέιν, Πιρς Ντόχερτι, η τοποθεσία αυτή είναι πολυσύχναστη, καθώς πολίτες παραλαμβάνουν τις συντάξεις τους από το ταχυδρομείο, γονείς παίρνουν τα παιδιά τους από το γειτονικό σχολείο και ψωνίζουν στα καταστήματα.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μίχαελ Μάρτιν, μίλησε για «σκοτεινές μέρες» για το Ντόνεγκαλ και την Ιρλανδία. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι σήμερα με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και όσους τραυματίστηκαν στην καταστροφική έκρηξη στο Κρίσλαου», είπε, σημειώνοντας ότι όλοι οι πολίτες της χώρας «είναι μουδιασμένοι από την ίδια αίσθηση σοκ και απόλυτης καταστροφής».

Σύμφωνα με κοινοτικό σύμβουλο που μίλησε στο BBC της Βόρειας Ιρλανδίας, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου και πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο, η αστυνομία ακόμη δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οκτώ ακόμα άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Η αστυνομία δεν διατυπώνει καμιά υπόθεση δημόσια για τα αίτια της καταστροφής.