Άρση του απορρήτου που ίσχυε για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, των φωτογραφιών και στοιχείων για τους τέσσερις άνδρες που καταζητούνται για τη δολοφονία το 2005 του πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, αποφάσισε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο (TSL).

Ads

“Ο αρμόδιος δικαστής Ντάνιελ Φράνσεν έδωσε εντολή για την άρση του απορρήτου σχετικά με τα πλήρη ονόματα, ψευδώνυμα, προσωπικά δεδομένα και τις φωτογραφίες των ατόμων αυτών (…) όπως και για το κατηγορητήριο εναντίον τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το TSL.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ντάνιελ Μπέλμαρ, οι τέσσερις αυτοί άνδρες, μέλη της Χεζμπολάχ, ευθύνονται για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγάκι στη Βηρυτό το 2005 εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή του ο Ραφίκ Χαρίρι και ακόμη 22 άνθρωποι.

“Τα τέσσερα άτομα που κατονομάζονται στο κατηγορητήριο είναι τα εξής: Σαλίμ Αγιάς, Μουστάφα Μπαντρεντίν, Χουσέιν Ανάισι και Άσαντ Σάμπρα”, διευκρινίζει στη σημερινή ανακοίνωσή του το TSL, στην οποία προσθέτει ότι σύμφωνα με τον εισαγγελέα “η δημοσιοποίηση των πληροφοριών αυτών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης των κατηγορουμένων”.

Ads

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Χαρίρι και κατηγορεί το δικαστήριο ότι είναι εργαλείο των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, δήλωσε αυτό το μήνα, ότι τα τέσσερα μέλη του κινήματός του, που κατηγορούνται για το φόνο του Χαρίρι δεν θα συλληφθούν ποτέ.