Με έξι σφαίρες στο λαιμό, την κοιλιά και το πρόσωπο δολοφονήθηκε η 20χρονη Χαντίς Νατζαφί, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου, για το θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Ads

Η δημοσιογράφος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών Μασίχ Αλινετζάντ ανακοίνωσε τη δολοφονία της Χαντίς στις 25 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύοντας το όνομά της και ένα βίντεο μαζί με τις λεπτομέρειες για τον θάνατό της. Ωστόσο ακολούθως διευκρινίστηκε πως η δολοφονήμενη δεν ήταν η κοπέλα του βίντεο, γνωστή στο κίνημα του Ιράν ως το «κορίτσι με την αλογοουρά», αλλά μια άλλη ακτιβίστρια. 

Το «κορίτσι με την αλογοουρά», η ταυτότητα της οποίας παραμένει κρυφή για λόγους, επικοινώνησε με το BBC προκειμένου να τεκμηριώσει πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με το αρχικό βίντεο. 

Το «radiozamaneh» επικοινώνησε με την αδελφή της δολοφονημένης Χαντίς, την Σιρίν, η οποία εξήγησε πως η διαδηλώτρια είχε αρκετές ομοιότητες με την αδελφή της, όπως ο σωματότυπος, τα μαλλιά, η ενδυμασία και τα γυαλιά οράσεως, κάτι που οδήγησε στην λαθνασμένη εντύπωση ότι η εικονιζόμενη είναι η Χαντίς.

Ads

* Φωτογραφία Αρχείου