Ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ κάλεσε την Τετάρτη (1/11) τα μουσουλμανικά κράτη να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων στο Ισραήλ, αξιώνοντας τον τερματισμό των βομβαρδισμών του στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

«Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως (…) η διαδρομή των εξαγωγών πετρελαίου και τροφίμων στο σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει», σημείωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θέλει να αφανίσει την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι παλαιστινιακές αρχές δηλώνουν ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και περισσότερα από 3.000 παιδιά.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ για κλιμάκωση, αν δεν τερματίσει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, με τις αρχές να δηλώνουν ότι υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη δυνάμεις στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.