Δύο εκρήξεις ακούστηκαν διαδοχικά κοντά στον τάφο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί κατά την επέτειο της δολοφονίας του από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στις 3 Ιανουαρίου 2020 στο Ιράκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Ads

«Τεράστια έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τζαμί Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», όπου βρίσκεται ο τάφος του επικεφαλής των ξένων επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στο Κερμάν στο νότιο Ιράν. «Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τέμενος Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης.

Το Tasnim, που συνδέεται με το IRGC, επικαλείται τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης, ο οποίος είπε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Το ημιεπίσημο Nournews ανέφερε ότι «πολλά γκαζάκια εξερράγησαν στο δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση».

Ads

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν για πάνω από δύο δεκαετίες επικεφαλής της Δύναμης Quds, του βραχίονα ξένων επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC)