Προς απαγόρευση βρίσκονται οι πωλήσεις του iPhone 12 της Apple στην Γαλλία, καθώς εντοπίστηκε εκπομπή ακτινοβολίας μεγαλύτερη από το ευρωπαϊκό όριο.

Ads

Συγκεκριμένα, το γαλλικό πρακτορείο που ρυθμίζει τις ραδιοσυχνότητες, ANFR, είπε ότι οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι το μοντέλο iphone 12 της Apple εκπέμπει περισσότερα ηλεκτρομαγνητικά κύματα απ’ ό,τι επιτρέπεται.

Το ANFR με ανακοίνωσε του ανέφερε ότι διέταξε την Apple να αφαιρέσει το iPhone 12 από τη γαλλική αγορά μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς το μοντέλο υπερβαίνει το όριο για ηλεκτρομαγνητική απορρόφηση από το σώμα.

Επίσης, αναφέρει ότι τα διαπιστευμένα εργαστήρια βρήκαν απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από το σώμα στα 5,74 Watt ανά κιλό κατά τη διάρκεια δοκιμών που προσομοίωσαν την απορρόφηση όταν το τηλέφωνο κρατιέται στο χέρι ή κρατιέται σε μια τσέπη.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρωπαϊκό όριο για την απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είναι 4,0 watt ανά κιλό σε τέτοιες δοκιμές.

«Σε ό,τι αφορά τα τηλέφωνα που έχουν ήδη πωληθεί, η Apple πρέπει να λάβει διορθωτικά μέτρα το συντομότερο, διαφορετικά θα πρέπει να τα ανακαλέσει» αναφέρει η ANFR.

Ο ANFR σημείωσε ότι οι δοκιμές που μετρούν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που απορροφάται σε απόσταση πέντε εκατοστών ήταν σε συμμόρφωση με το όριο των 2,0 watt ανά κιλό.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι αντιπρόσωποί της θα επαληθεύσουν από την Τετάρτη ότι τα μοντέλα iPhone 12 δεν προσφέρονται πλέον προς πώληση στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε ορισμένες χώρες έχουν όρια στην ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που μπορεί να εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα για την πρόληψη δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει στον ιστότοπό του ότι μετά από μεγάλο αριθμό μελετών «δεν έχουν διαπιστωθεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από τη χρήση κινητού τηλεφώνου».