Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Χιούστον, ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ads

Δύο φράγματα δεξαμενών που προστατεύουν το Χιούστον υπερχείλισαν και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Στις δεξαμενές Addicks και Barker οι μηχανικοί άρχισαν ήδη από τη Δευτέρα να απελευθερώνουν σταδιακά νερό για να μειώσουν την πίεση, ωστόσο οι προσπάθειες δεν ευδοκίμησαν και το νερό στις δύο δεξαμενές βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην κομητεία Μπραζόρια, νότια της πόλης, όπου το φράγμα Columbia Lakes έσπασε εξαιτίας του Χάρβεϊ.

Ads

«Φύγετε τώρα», ενημέρωσε η κομητεία τους κατοίκους της περιοχής.

Προειδοποίηση εκδόθηκε και για τη μεγάλη αύξηση της στάθμης στον μικρό ποταμό Σαν Γιαχίντο, στα βόρεια προάστια του Χιούστον.

Ο Χάρβεϊ συνεχίζει να πλήττει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα την περιοχή του νοτιοανατολικού Τέξας, κινούμενος ανατολικά προς τη γειτονική πολιτεία της Λουιζιάνα, η οποία έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να χρειαστούν προσωρινή φιλοξενία σε καταφύγια μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες που έχει προκαλέσει ο Χάρβεϊ στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών FEMA.

image

image

image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Η κλιματική αλλαγή πιθανόν ευθύνεται για τη φονική καταιγίδα Χάρβεϊ

Στο Τέξας έφτασε αργά το απόγευμα της Τρίτης και ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια.