Το φαινόμενο της «σούπερ ομίχλης» προκάλεσε μια «σούπερ» καραμπόλα 158 αυτοκινήτων, σε αυτοκινητόδρομο της Νέας Ορλεάνης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ads

Η πυκνή ομίχλη και ο καπνός από πολλαπλές πυρκαγιές σε παρακείμενους βάλτους αναμείχθηκαν και μείωσαν την ορατότητα για τους οδηγούς που μετακινούνταν στην Interstate 55 στην κοινότητα St John the Baptist Parish.

Από το δυστύχημα 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία ανέφερε πως ο απολογισμός των θυμάτων από τη φονική καραμπόλα μπορεί να αυξηθεί.

Ορισμένα οχήματα έπιασαν φωτιά και οι οδηγοί τους τα εγκατέλειψαν, με τα καμένα συντρίμμια και τα παραμορφωμένα από τη σύγκρουση και τη φωτιά μέταλλα να δημιουργούν εικόνες καταστροφής.

Ο Mike Tregre, σερίφης της κοινότητας δήλωσε ότι περίπου 100 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο και ότι χρησιμοποιούνται σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά τους στον προορισμό τους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Νέα Ορλεάνη περιέγραψε το καιρικό φαινόμενο ως “σούπερ ομίχλη“, προειδοποιώντας ότι παρόμοιες επικίνδυνες καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να εμφανιστούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

 

https://youtu.be/2pia7PkXTvc?feature=shared

 

Στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι η “σούπερ ομίχλη” μπορεί να σχηματιστεί όταν ένα μείγμα καπνού και υγρασίας από υγρή, φλεγόμενη βλάστηση αναμιγνύεται με ψυχρότερο αέρα.