Αποτέλεσμα του μεγέθους της τραγωδίας που βιώνει η αμερικανική κοινωνία εδώ και χρόνια από τις απανωτές σφαγές στα σχολεία αποτελεί το βίντεο αφύπνισης μιας οργάνωσης που δημιουργήθηκε την επομένη του μακελειού του 2012 στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook των ΗΠΑ.

Ads

Το βίντεο έχει τη δομή διαφημιστικού σποτ, ωστόσο, σταδιακά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, «Τα απαραίτητα για την επιστροφή» στο σχολείο – όπως είναι και ο πικρός τίτλος της οργάνωσης Sandy Hook Promise – μετατρέπονται σε «απαραίτητα» για να σώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τη ζωή τους.

Για παράδειγμα, ένα κορίτσι δείχνει ότι η νέα της μπλούζα είναι απαραίτητη σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά, καθώς βοηθά στο να κλείσει ερμητικά η πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ένοπλο δράστη να μπει.

Ή, άλλη μία νεαρή κοπέλα χρησιμοποιεί μία από τις κάλτσες της για να φτιάξει έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο που τοποθετεί στο γεμάτο αίματα, τραυματισμένο πόδι μιας συμμαθήτριά της, εξηγώντας ότι οι κάλτσες μπορούν «να σας σώσουν τη ζωή».

Ads

«Αυτή είναι η επιστροφή (στο σχολείο) και γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό» καταλήγει το βίντεο, που έχει γίνει ανάρπαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου αναρτήθηκε χθες το βράδυ.

Η οργάνωση Sandy Hook Promise δημιουργήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στο Κονέτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, όπου ο δράστης σκότωσε 26 ανθρώπους, εκ των οποίων 20 παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες