Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια από τις ΗΠΑ ο οποίος «χτύπησε» με περισσότερα από 135 χιλιόμετρα την ώρα, έχοντας μάλιστα και τραγικές συνέπειες καθώς εκτός από τις υλικές ζημιές σκοτώθηκαν και δύο άτομα.

Ads

Συγκεκριμένα, ένας 40χρονος στην κομητεία Πάσκο και ένας 59χρονος στην Αλατσούα, οι οποίοι έπεσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε δέντρα.

Ads

Στα παράλια της δυτικής Φλόριντα, οι δρόμοι θύμιζαν ποτάμια. Πλημμύρες αναφέρθηκαν επίσης στο Κλίαργουοτερ, στην Τάμπα και σε άλλες περιοχές, όπου όσοι κάτοικοι είχαν απομείνει αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο διασχίζοντας τα νερά.

 

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 286.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό το πρωί της Πέμπτης (31/8) σε όλη τη Φλόριντα. Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα.

 

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στο μεταξύ στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και κινείται προς τη νότια Τζόρτζια, σύμφωνα με τo πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC). Το μάτι του βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Βαλντόστα. Προβλέπεται ότι θα υποβαθμιστεί περαιτέρω, σε τροπική καταιγίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο θα κινείται κατά μήκος των ακτών της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας.