Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 8 τραυματίστηκαν από επίθεση ένοπλου άνδρα, ο οποίος εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του διεθνούς αεροδρομίου Fort Lauderdale-Hollywood, στη Φλόριντα των ΗΠΑ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στον Τερματικό Σταθμό 2, στην παραλαβή των αποσκευών. Από τον συγκεκριμένο τερματικό εξυπηρετούνται μόνον πτήσεις εσωτερικού, συγκεκριμένα των εταιρειών Delta και Air Canada. 

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση, καθώς οργανώθηκε αμέσως μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να εξουδετερωθεί ο ένοπλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο τρόμος στο αεροδρόμιο τςη Φλόριντα μέσα από τον φακό

Ads

Την στιγμή της επίθεσης επικράτησε πανικός, με τους επιβάτες που βρίσκονταν εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον δράστη.

Επιβάτες πτήσεων που μόλις είχαν προσγειωθεί, επέστρεψαν εσπευσμένα μέσα στα αεροσκάφη, όπου τους δόθηκε εντολή να αναμένουν νεότερες οδηγίες, ενώ αρκετές δεκάδες περιορίστηκαν στο πάρκινγκ των αεροπλάνων, εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

image

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ήταν ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγκο και η ταυτότητα του ήταν στρατιωτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτες πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη

image

Aυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων τον περιέγραψε ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».

Το Associated Press μεταδίδει ότι ήταν επιβάτης καναδικής πτήσης.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Αλάσκα και στον Καναδά άλλαξε πτήση. Το όπλο με το οποίο σκόρπισε τον θάνατο βρισκόταν με άδεια μέσα στις αποσκευές του 26χρονου, λόγω της στρατιωτικής του ιδιότητας ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στο αεροδρόμιο της Φλόριντα βρισκόταν και ο πρώην Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Άρι Φλίσερ, ο οποίος επιβεβαίωσε την παρουσία του ανεβάζοντας μήνυμα στο twitter.

image

image

image

Ο ένοπλος έχει συλληφθεί ή, κατά άλλα ΜΜΕ, έχει πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του. 

Το αεροδρόμιο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο LAX του Λος Άντζελες ενημέρωσε ότι έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για προληπτικούς λόγους.

To tweet του Ντόναλντ Τραμπ:

Το περιστατικό της ένοπλης επίθεσης σε αεροδρόμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ, σχολίασε μέσω Twitter ο νέος πρόεδρος τον ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

“Παρακολουθώ την φρικτή κατάσταση στη Φλόριντα. Μόλις επικοινώνησα με τον κυβερνήτη Σκοτ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας για όλους. Μείνετε ασφαλείς!”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.