Τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ψήφισαν ως Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2010 παιδιά του δημοτικού, όπως προκύπτει από πρόσφατή δημοσκόπηση, η οποία ανατρέπει τα προγνωστικά ότι τα παιδιά, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, επηρεάζονται κυρίως από νεαρά είδωλα. Μάλιστα οι ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μεγάλα ονόματα που ήταν πιθανό να βρίσκονται στις καρδιές των παιδιών αυτής της ηλικίας, όπως το teen είδωλο Justin Bieber ή ο εκ των ιδρυτών του Facebook, Mark Zuckerberg.

Ads

Ο τίτλος Πρόσωπο της Χρονιάς αντιπροσωπεύει περισσότερους από 1,4 εκ. άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται σε ενεργό δράση και υπηρετούν τον στρατό, το ναυτικό, την πολεμική αεροπορία, το σώμα πεζοναυτών και το λιμενικό σώμα των ΗΠΑ. Σημειωτέον ότι η επιλογή έτυχε θετικής κριτικής από αμερικανικά Μέσα, αφού «απέδειξε ότι τα παιδιά της χώρας μπορούν να κρίνουν με σοβαρότητα» επιλέγοντας αντί ενός συνομήλικου τους σταρ, ολόκληρο το στρατό της χώρας…

Υποψήφιοι για τον τίτλο του Προσώπου της Χρονιάς ήταν επίσης οι Hilary Clinton, Phillies pitcher Roy Halladay, το ζεύγος Barack και Michelle Obama αλλά και οι διασωθέντες Χιλιανοί ανθρακωρύχοι.

Ο συγκεκριμένος τίτλος αποδίδεται μετά την ανακοίνωση του Προσώπου της Χρονιάς από το περιοδικό Time. Στην ενήλικη έκδοση του βραβείου, ο Mark Zuckerberg κατέχει τον φετινό τίτλο μπαίνοντας σε έναν μακρύ κατάλογο νικητών μαζί με πολλούς προέδρους και αξιωματούχους της χώρας.

Ads

Στην ανήλικη έκδοση το βραβείο έχουν λάβει, ανάμεσα σε άλλους, η συγγραφέας του Harry Potter, JK Rowling, ο πρόεδρος Barack Obama και ο Tiger Woods.

Στη λίστα που προήλθε από τις προτιμήσεις των παιδιών, οι μοναδικοί αθλητές που εμφανίζονται είναι ο σταρ Roy Halladay και η Ολυμπιονίκης του σκι, Lindsay Vonn, ενώ ο ανήλικος Justin Bieber, ήταν ο μόνος ποπ σταρ.