Ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο του στο κινέζικο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα (9/10).

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, όπως μεταφέρει το BBC, ο άγνωστος άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό.

Βίντεο που  κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει ένα μπλε αυτοκίνητο να ακουμπά στο λόμπι και δεκάδες ανθρώπους να φεύγουν από το κτίριο του προξενείου.

 


Ανακοίνωση του προξενείου καταδίκασε το περιστατικό, προσθέτοντας ότι αποτελούσε «σοβαρή απειλή» για την ασφάλεια του προσωπικού του και άλλων ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο.

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή τη βίαιη επίθεση και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να αναλάβουμε την ευθύνη για το περιστατικό», πρόσθεσε.

Το προξενείο έχει καταθέσει επίσημες αναφορές δυσαρέσκειας προς τις ΗΠΑ, καλώντας τις αρχές να διασφαλίσουν ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.

Η αστυνομία με ανακοίνωση της αναφέρει ότι διενεργείται έρευνα, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το Σαν Φρανσίσκο θα φιλοξενήσει την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού τον επόμενο μήνα με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping να αναμένεται να παραστεί.