Σε μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 28% μέχρι το 2020 θα προβεί η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της απόφασής του να αποτελέσουν οι ΗΠΑ πρότυπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ενώ το παράδειγμα καλείται να δώσει κατά προτεραιότητα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ads

Ο κυβερνητικός στόχος, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, βασίστηκε στο συνδυασμό των ανά τομέα στόχων που έθεσαν 35 υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης βάσει χρονοδιαγράμματος που καταρτίστηκε το 2008.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που πιέζει για τη θέσπιση νομοθεσίας που θα οδηγήσει στη συνολική σε όλη τη χώρα μείωση των εκπομπών αερίου κατά περίπου 17% μέχρι το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να καθοδηγήσει το αμερικανικό έθνος στη μετάβασή του στη χρήση λιγότερο ρυπογόνων καυσίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξόδεψε 24,5 δισ. δολάρια για ηλεκτρισμό και καύσιμα το 2008. Η επίτευξη του στόχου θα αντιστοιχούσε στην εξοικονόμηση 205 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ή έως 11 δισ. δολαρίων από “διαφυγόντα ενεργειακά έξοδα” μέχρι το 2020.

Ads