Οι νομοθέτες του Μέιν εξετάζουν ένα νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των κοινωνικών συλλόγων κάνναβης και της επιτόπιας κατανάλωσης στα ιατρεία. Όσοι υποστηρίζουν το νομοσχέδιο ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με την «κακή ποιότητα αέρα» στα κλαμπ κάνναβης και τον αυξημένο κίνδυνο οδηγών με αναπηρία.

Ads

Οι νομοθέτες του Maine εξετάζουν μια πρόταση για τη νομιμοποίηση των κοινωνικών συλλόγων κάνναβης και άλλων μορφών επιτόπιας κατανάλωσης, σύμφωνα με το Spectrum News.

Η πρόταση θα δημιουργήσει μια βιομηχανία φιλοξενίας με βάση την κάνναβη στο Maine δίνοντας στους τουρίστες ένα μέρος για νόμιμη κατανάλωση. Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα θεσπίσει μια «άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνναβης» που θα πρέπει να αποκτηθεί προτού οι επιχειρήσεις μπορέσουν να επιτρέψουν την επιτόπια κατανάλωση.

Το LD 1952 εμφανίστηκε πρόσφατα ενώπιον της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων των ΗΠΑ.

Ads

«Θα παρέχει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για ενήλικες παρόμοιο με μια παμπ ζυθοποιίας που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές μπύρες και στη συνέχεια να πάρετε λίγη στο σπίτι. Αυτό θα συμβάλει στη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και στη μείωση της πιθανότητας δημόσιας κατανάλωσης κάνναβης σε ακατάλληλα μέρη», δήλωσε ο βουλευτής Boyer, που υπογράφει την πρόταση.

Η πρόταση αντιτίθεται κυρίως από τον John Hudak, Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικής για την Κάνναβη του Maine, του οποίου οι ανησυχίες κυμαίνονται από την κακή ποιότητα του αέρα σε κλαμπ κάνναβης έως την πιθανότητα αυξημένης αδυναμίας στην οδήγηση.

«Αυτό το νομοσχέδιο απλά δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας που εγείρονται επιτρέποντας τη δημόσια κατανάλωση μιας ουσίας που βλάπτει την κριτική σκέψη, τη μνήμη, την κρίση, την ισορροπία και τον συντονισμό», είπε ο Hudak.

Αν περάσει το νομοσχέδιο το Μέιν θα αποτελεί μια από τις άλλες 14 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της κοντινής Μασαχουσέτης, της Νέας Υόρκης και του Μέριλαντ που επιτρέπουν την επιτόπια κατανάλωση κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 (τοπική) μια μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Η αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης: Από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα». Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.