Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες ξεχάστηκε από τις αμερικανικές αρχές μέσα σε ένα κελί ο 23χρονος φοιτητής Ντάνιελ Τσονγκ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πιει τα ίδια του τα ούρα προκειμένου να επιβιώσει. Για την εγκληματική αυτή αμέλεια ευθύνεται η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA), που είχε συλλάβει το νεαρό στη διάρκεια επιχείρησης-“σκούπα”.

Ads

 
Στις 21 Απριλίου, ο Ντάνιελ Τσονγκ, είχε συνελήφθη με άλλα οκτώ πρόσωπα για αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας. Ωστόσο, αντί να απελευθερωθεί μετά το πέρας της ανάκρισης, ξεχάστηκε μέσα σ’ ένα μικρό κελί, όπως εξήγησε η DEA σε ανακοίνωσή της.
 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, η αστυνομία κατέσχεσε όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά, ενώ εννέα πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση και οδηγήθηκαν στην έδρα της DEA στο Σαν Ντιέγκο (δυτική Καλιφόρνια), όπου οι αστυνομικοί τα έκλεισαν προσωρινά σε πολλά κελιά του κτιρίου.
 
“Επτά ύποπτοι οδηγήθηκαν σε μια φυλακή της κομητείας, ένας απελευθερώθηκε και (ο Τσονγκ), κατά τύχη, έμεινε στο κελί του”, ανέφερε η ανακοίνωση της DEA.
 
Κανένας δεν κατάλαβε ότι είχε ξεχαστεί στο κελί ως την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας, παρά τις απεγνωσμένες κραυγές του και τα χτυπήματα στην πόρτα και τους τοίχους του κελιού, όπως αποκάλυψε ο φοιτητής στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.
 
Ο Τσονγκ δήλωσε ότι αναγκάστηκε να πιει τα ίδια του τα ούρα και κάποια στιγμή επιχείρησε μάλιστα να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να κόψει της φλέβες του με τους φακούς από τα γυαλιά του.
 
Η DEA δεν εξήγησε πώς οι πράκτορές της είναι δυνατόν να έχασαν τα ίχνη του και να μην άκουσαν τις εκκλήσεις του για βοήθεια. “Η υπηρεσία θα εξετάσει σε βάθος αυτό που συνέβη και τις διαδικασίες της κράτησης”, αναφέρεται σε επίσημο δελτίο Τύπου της DEA.
 
Ο φοιτητής δήλωσε πως προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά της DEA.