Το Reuters διέψευσε τους ισχυρσιμούς του HonestReporting ότι είχε προηγούμενη γνώση για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ads

Το HonestReporting είναι μια ΜΚΟ που παρακολουθεί τα μέσα ενημέρωσης για «μεροληψία κατά του Ισραήλ» και έχει περιγραφεί από πολλά ειδησεογραφικά μέσα ως φιλοϊσραηλινή ομάδα εποπτείας μέσων ενημέρωσης. Ο οργανισμός είναι εγγεγραμμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «φιλανθρωπικό ίδρυμα» που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και το επιτελείο του εδρεύει στην Ιερουσαλήμ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters :

«Γνωρίζουμε μια αναφορά του HonestReporting και κατηγορίες εναντίον δύο ανεξάρτητων φωτογράφων που συνέβαλαν στην κάλυψη του Reuters για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ads

Το Reuters αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε προηγούμενη γνώση της επίθεσης ή ότι ενσωματώσαμε δημοσιογράφους με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Reuters απέκτησε φωτογραφίες από δύο ανεξάρτητους φωτογράφους από τη Γάζα που βρίσκονταν στα σύνορα το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, με τους οποίους δεν είχε προηγούμενη σχέση.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Reuters τραβήχτηκαν δύο ώρες αφότου η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ και περισσότερα από 45 λεπτά αφότου το Ισραήλ είπε ότι ένοπλοι είχαν περάσει τα σύνορα.

Οι δημοσιογράφοι του προσωπικού του Reuters δεν βρίσκονταν στο έδαφος στις τοποθεσίες που αναφέρονται στο άρθρο του HonestReporting».