Ένας άνδρας που οδηγούσε ένα S.U.V. έπεσε σε μια ομάδα έξι μεταναστών εργαζομένων έξω από ένα Walmart στο Λίνκολντον της Νέας Υόρκης, την Κυριακή σε μια «εσκεμμένη επίθεση», όπως είπε η αστυνομία.

Ads

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:15, τοπική ώρα, όταν ο άνδρας, ο οποίος οδηγούσε ένα μεσαίο μαύρο S.U.V. με μια σχάρα αποσκευών, κατευθύνθηκε προς την ομάδα, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής από το αστυνομικό τμήμα του Λίνκολντον.

Το επεισόδιο καταγράφηκε σε βίντεο και το τμήμα ζητούσε τη βοήθεια του κοινού για την αναγνώριση του οχήματος ή του οδηγού.

Και οι έξι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με «διάφορα τραύματα» που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή, είπε η αστυνομία.

Ads

Η αστυνομία εξέτασε το βίντεο, το οποίο φαίνεται να δείχνει τον οδηγό να στρίβει σε μια χορταριασμένη περιοχή ανάμεσα σε χώρους στάθμευσης, όπου στέκονταν οι μετανάστες.

https://youtu.be/c9y-K5fO_hk

Βρίσκονταν έξω από το Walmart στο βορειοανατολικό Λίνκολντον, μια πόλη με λιγότερους από 12.000 ανθρώπους περίπου 30 μίλια βορειοδυτικά της Σάρλοτ.

Η αστυνομία πήρε συνέντευξη από όλους τους μετανάστες, είπε εκπρόσωπός της, και δεν είχαν καμία προφανή σχέση με τον οδηγό του οχήματος. «Προσπαθούμε να εντοπίσουμε το άτομο που το έκανε αυτό», πρόσθεσε. «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε πολλά».

Η επίθεση ακολουθεί ένα θανατηφόρο περιστατικό τον Μάιο στο οποίο ο οδηγός ενός Range Rover έπσε σε πλήθος μεταναστών στο Μπράουνσβιλ του Τέξας, σκοτώνοντας οκτώ. Ο οδηγός συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και άλλες κατηγορίες.