Τρία πρόσωπα, ανάμεσά τους μια μητέρα και η κόρη της, κατηγορούνται στο Σικάγο για τον φόνο μιας έφηβης εγκύου, το μωρό της οποίας τής αφαιρέθηκε από τη μήτρα μεταθανάτια.

Ads

Το πτώμα της 19χρονης Μαρλίν Οτσόα-Λόπες βρέθηκε προχθές, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της.

Η έφηβη, που ήταν εννιά μηνών έγκυος, πήγε την 23η Απριλίου σε σπίτι όπου της είχε δοθεί η υπόσχεση πως θα της χάριζαν ρούχα και βρεφικά είδη. Εκεί τη δολοφόνησαν και πήραν από τη μήτρα της το μωρό. Το κορίτσι στραγγαλίστηκε με καλώδιο.

Η Κλαρίσα Φιγκερόα, 46 ετών, και η κόρη της Ντεζιρέ, 24, κατηγορούνται για τον φόνο. Ο Πιοτρ Μπόμπακ, 40 ετών, σύντροφος της Κλαρίσας Φιγκερόα σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται πως προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα.

Ads

Το κίνητρο της δολοφονίας της νεαρής δεν είναι ακόμη σαφές. Ενδέχεται οι γυναίκες να ήθελαν να μεγαλώσουν εκείνες το παιδί.

Την ημέρα της εξαφάνισης της Μαρλίν Οτσόα Λόπες, η Κλαρίσα Φιγκερόα είχε επικοινωνήσει μαζί της μέσω Facebook. Την ίδια ημέρα, η Κλαρίσα Φιγκερόα τηλεφώνησε στη γραμμή των πρώτων βοηθειών και δήλωσε πως χρειαζόταν βοήθεια διότι ένα νεογέννητο δεν ανέπνεε.

Το μωρό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι πιθανότητες να επιβιώσει μοιάζουν μηδαμινές.