Μαίνεται ο κυβερνοπόλεμος ανάμεσα στην εταιρεία Sony Pictures και μια ομάδα χάκερ υπό την επωνυμία «Guardians of Peace» (Φύλακες της Ειρήνης), με αφορμή την ταινία «Τhe Interview», που πραγματεύεται τη δολοφονία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ads

Μετά και την ηλεκτρονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι χάκερ στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας, διαρρέοντας στοιχεία λογαριασμών e-mail και προσωπικά δεδομένα, οι χάκερ έστειλαν νέο απειλητικό μήνυμα, το οποίο οδήγησε σε μπαράζ ακυρώσεων της προβολής της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, το μήνυμα των χάκερ έγραφε: «Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Σας συστήνουμε να μείνετε μακριά από τις αίθουσες. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά, καλύτερα να φύγετε. Ό,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες ευθύνεται η απληστία της Sony Pictures».

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη ακυρώθηκε, αν και ο εκπρόσωπος της αλυσίδας κινηματογράφων Landmark, η οποία επρόκειτο να φιλοξενήσει την πρεμιέρα του φιλμ δεν έδωσε επίσημη αιτιολογία για το συμβάν.

Ads

Στο θέμα, πάντως, παρενέβη και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το οποίο, ωστόσο, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που υποδεικνύουν ενεργή συνωμοσία κατά των αιθουσών κινηματογράφων».

Το φιλμ εξιστορεί τις προσπάθειες δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, που υποδύονται ο Τζέιμς Φράνκο και ο Σεθ Ρόγκεν, να συνεργαστούν με τη CIA, με τελικό σκοπό τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η Sony άφησε στις κινηματογραφικές αίθουσες την απόφαση εάν θα προβάλλουν την ταινία, στην οποία δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι (Τζέιμς Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν) συνεργάζονται με την CIA για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ουν.