Ένα ακόμη περιστατικό δολοφονικής αστυνομικής βίας καταγράφηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά με θύμα μια γυναίκα που κάλεσε την αστυνομία για να την προστατεύσει από ενδοικογενειακή βία.

Ads

Η αστυνομία του Λος Άντζελεςέδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα υλικό από κάμερες στολής ενός αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε την Niani Finlayson, 27 ετών, η οποία είχε καλέσει το 100 για βοήθεια κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Το υλικό από το περιστατικό δείχνει ότι ο αστυνομικός Ty Shelton πυροβόλησε την Finlayson τέσσερις φορές μέσα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο σπίτι της.

Η δολοφονία στο Λάνκαστερ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της κομητείας του Λος Άντζελες, προκάλεσε εθνική κατακραυγή την περασμένη εβδομάδα.

Ads

Η αστυνομία του Λος Άντζελες έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό υλικό από την κλήση στο 911, το οποίο κατέγραφε τον Finlayson να φωνάζει:

«Δεν βγαίνει από το σπίτι μου … Δεν με αφήνει ήσυχη … Χρειάζομαι την αστυνομία εδώ αμέσως».

Ακούστηκε να ουρλιάζει και να λέει επανειλημμένα στον άνδρα να φύγει από πάνω της. Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι ο άνδρας ήταν ο πρώην φίλος της.

Το υλικό από τις κάμερες των αστυνομικών έδειξε ότι όταν έφτασαν έξω από το διαμέρισμα, άκουσαν μια γυναίκα να ουρλιάζει από μέσα. Όταν η Finlayson άνοιξε την πόρτα, η 9χρονη κόρη της στεκόταν δίπλα της και φάνηκε να λέει στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας την είχε χτυπήσει – φαινομενικά λέγοντας ότι την είχε «γρονθοκοπήσει» ή «σπρώξει», αν και το Τμήμα του Σερίφη παραμόρφωσε τη φωνή της κόρης και τα σχόλιά της δεν διακρίνονται καθαρά.

https://youtu.be/AMp9S-PR3e8?feature=shared

Η Finlayson εμφανίστηκε να κρατάει ένα κουζινομάχαιρο και φάνηκε να λέει ότι ο πρώην φίλος της τους είχε επιτεθεί, λέγοντας: «Είμαι έτοιμη να τον μαχαιρώσω επειδή» είχε βλάψει την κόρη της. Μια γυναίκα αστυνομικός μπήκε πρώτη στο σπίτι και η Finlayson και ο πρώην της μετακινήθηκαν στην απέναντι άκρη του δωματίου. Ο Shelton ακολούθησε μέσα λίγο αργότερα και πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον της Finlayson σχεδόν αμέσως μόλις μπήκε.

Ο Shelton πυροβόλησε κατά της Finlayson ενώ η κόρη της βρισκόταν κοντά. Η κόρη έτρεξε στην κουζίνα αφού έριξε τους πυροβολισμούς και η μητέρα της κατέρρευσε στο έδαφος. Η γυναίκα αστυνομικός ούρλιαζε: «Όχι, όχι, γιατί πυροβόλησες;»

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Finalyson μεταφέρθηκε αργότερα σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πρώην της, τον οποίο η αστυνομία δεν κατονόμασε, προέβαλε «αντίσταση», δήλωσε το LASD, και συνελήφθη για κακοποίηση παιδιού και επίθεση εναντίον αστυνομικού, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Η οικογένεια της Finlayson δήλωσε ότι είχε τραυματίσει την ίδια και την κόρη της.