Δύο Αμερικανοί αστυνομικοί συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς από τα πυρά τους σκοτώθηκε ένα εξάχρονο αγόρι και τραυματίστηκε ο πατέρας του.

Ads

Πρόκειται τους αστυνομικούς Νόρις Γκρίνχαουζ, 23 ετών, και Ντέρικ Στάφορντ, 32 ετών, οι οποίοι στις 3 Νοεμβρίου, στο Μάρκσβιλ της Λουιζιάνα, άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου σκοτώνοντας τον 6χρονο Μάρντις και τραυματίζοντας  τον πατέρα του Κρις Φιου, ο οποίος οδηγούσε. Το αγόρι φέρεται να χτυπήθηκε από πέντε σφαίρες στο κεφάλι και στο στέρνο. Στο περιστατικό εμπλέκονται ακόμη δύο αστυνομικοί, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μάικ Έντμονσον της Λουιζιάνα ανέφερε πως το αγόρι σκοτώθηκε ενώ ήταν ακόμη δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για το πιο φρικτό περιστατικό που έχει δει ποτέ. Πρόσθεσε ότι πρόκειται «για περίπλοκη υπόθεση».

Οι ερευνητές δήλωσαν σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι τέσσερις αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για έλεγχο. Στη συνέχεια εκείνος, κατά τα λεγόμενά τους, επιχείρησε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε ένα αδιέξοδο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Φιου και να χάσει τη ζωή του ο γιος του. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αμερικανικά μέσα μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν όπλα.