Βοηθοί σερίφη στην Καλιφόρνια πυροβόλησαν και σκότωσαν αφροαμερικανό ύποπτο, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να απομακρυνθεί έρποντας. Το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Ads

Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες μιλά για Αφροαμερικανό ένοπλο που αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του και δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το βίντεο όπου καταγράφεται το περιστατικό. 

Οι βοηθοί σερίφη κλήθηκαν να επέμβουν έπειτα από μαρτυρίες για ένοπλο Αφροαμερικανό άνδρα και πυροβολισμούς στο Λίνγουντ, όπου εντόπισαν τον ύποπτο μπροστά από ένα πρατήριο καυσίμων, επισήμανε το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι αστυνομικοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου αφού εκείνος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές τους να παραδώσει το όπλο του, κατά την ίδια ανακοίνωση. 

Ads

Ο ύποπτος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών και δηλώθηκε ο θάνατός του στο σημείο, όπου εντοπίστηκε και ένα γεμάτο περίστροφο, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τον KTLA, ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Λος Άντζελες, διακρίνονται δύο αστυνομικοί να πυροβολούν τον άνδρα. Αφού οι πυροβολισμοί κοπάσουν, ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς έρποντας, ενώ εκείνοι ανοίγουν εκ νέου πυρ εναντίον του.

Ο άντρας που έπεσε νεκρός είναι, κατά δήλωση συγγενών του, ο 28χρονος Νίκολας Ρόμπετσον, πατέρας τριών παιδιών. 

image