Ακόμη ένα σοκαριστικό περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ. Αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι άοπλο άνδρα και στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες ενόσω εκείνος κείτονταν αιμόφυρτος στο έδαφος. 

Ads

Το θύμα, ηλικίας περίπου 40 ετών, περπατούσε σε πολυσύχναστο δρόμο, στη γειτονιά Λος Φελίζ, βορειοανατολικά του Χόλιγουντ, το απόγευμα της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λος Αντζελες φαίνεται πως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Οι αστυνομικοί είδαν το θύμα να σηκώνει το χέρι του που ήταν τυλιγμένο με μια πετσέτα και – όπως δηλώνουν – θεώρησαν ότι κραδαίνει όπλο. 

Τον προειδοποίησαν να το κατεβάσει και αφού εκείνος αρνήθηκε τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, αργότερα διαπιστώθηκε ότι άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δεν έφερε όπλο. 

Ads

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς. Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν αναίσθητος στο έδαφος. Το Αστυνομικό Τμήμα δήλωσε ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία. 

Το περιστατικό κατέγραψε με κάμερα περαστικός μοτοσυκλετιστής και ανέβασε το βίντεο στο Διαδίκτυο.