Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία, με τις ΗΠΑ να ισχυρίζονται ότι είχαν προειδοποιήσει αρμοδίως, ενώπιον της Επιτροπής των Αντιπροσώπων αναμένεται να καταθέσει σήμερα (11/4) ο διευθυντής του FBI.

Ads

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για αντίστοιχη επίθεση επί αμερικανικού εδάφους.

Ο Κρίστοφερ Ρέι αναμένεται να πει στους βουλευτές στη διάρκεια συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό ότι στη μακρά του καριέρα δεν έχει συναντήσει πιο επικίνδυνη εποχή για τη δημόσια αλλά και την εθνική ασφάλεια.

Το FBI ζητά συνέχιση των παρακολουθήσεων

Στόχος της ομιλίας του είναι να πετύχει την ανανέωση του προγράμματος παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ το οποίο και λήγει στα τέλη του μήνα.

Ads

Στις 22 Μαρτίου 2024, η επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, συγκλόνισε τον πλανήτη, στοιχίζοντας τη ζωή σε 144 ανθρώπους.

Πρόκειται για το πλέον αιματηρό χτύπημα που έχει συμβεί στη Ρωσία, τουλάχιστον κατά την τελευταία εικοσαετία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο η ρωσική πλευρά έδειχνε επί μακρόν την ουκρανική πλευρά για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Με τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας να μαίνονται, αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκδηλώσει την αγωνία τους για το ενδεχόμενο επίθεσης επί εδάφους των Ηνωμένων Πολιτειών, ως αποτέλεσμα της πολεμικής σύρραξης Ισραήλ-Παλαιστινίων.