Ένα εξάχρονο αγοράκι, στο Σικάγο, πυροβόλησε και σκότωσε το μικρό του αδελφάκι, ηλικίας τριών ετών, ενώ έπαιζαν «κλέφτες κι αστυνόμους». Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθη ο πατέρας των δύο παιδιών, ο οποίος κατηγορείται για αμέλεια που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού.

Ads

Ο πατέρας των δύο παιδιών είχε κρύψει το όπλο του, γεμάτο με σφαίρες, στο ψυγείο της κουζίνας, σε σημείο που μπορούσαν να το πάρουν τα δύο παιδιά.

Πρόκειται για ένα ακόμη δυστύχημα, που οφείλεται στην εκτεταμένη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της «Everytown for Gun Safety» το ένα τρίτο των παιδιών στις ΗΠΑ διαμένει σε σπίτι όπου υπάρχει τουλάχιστον ένα όπλο, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια παιδιά ζουν έχοντας πρόσβαση σε όπλα.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ένα δίχρονο κοριτσάκι, στη Νότια Καρολίνα, τραυμάτισε με ένα όπλο τη γιαγιά του ενώ εκείνη οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Το κοριτσάκι βρήκε το όπλο, ένα πιστόλι Μάγκνουμ, στην πίσω τσέπη του καθίσματος του οδηγού.

Ads

Μια ακόμη τραγωδία μεταξύ ανήλικων γράφτηκε στις αρχές Οκτωβρίου στο Τένεσι, όταν ένα 8χρονο κορίτσι σκότωσε με όπλο τον 11χρονο γείτονά της, ύστερα από έναν διαπληκτισμό για ένα κουτάβι.