Τηλεφωνική συνομιλία είχαν την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με τον ομόλογο του των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Ads

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, «συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία».

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria-Novosti θυμίζει, ότι η τελευταία φορά που ανακοινώθηκαν από την Μόσχα για τις επαφές του Σόιγκου με το Όστιν ήταν τον περασμένο Μάιο.

Αν και η κατάσταση στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας κλιμακώνεται σταθερά, σε διπλωματικό επίπεδο τα μηνύματα δεν είναι εξίσου ξεκάθαρα.

Ads

Το ερώτημα για το αν θα υπάρξει συνομιλία ανάμεσα σε Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν ή ακόμα και συνάντησή τους στη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας τον Νοέμβριο, παραμένει, ενώ ουδείς αποκλείει ακόμη και συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «γενικά ορθολογικό» τον Πούτιν σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ωστόσο θεωρεί ότι οι υπολογισμοί του για την Ουκρανία ήταν «σημαντικά εσφαλμένοι».