Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε βάση στην Ιορδανία στα σύνορα με τη Συρία.

Ads

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών σε στρατιωτική βάση στην Ιορδανία:

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ. Η Τζιλ και εγώ μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους των πεσόντων μας -και τους Αμερικανούς σε ολόκληρη τη χώρα- θρηνούμε για την απώλεια αυτών των πολεμιστών σε αυτή την κατάπτυστη και εντελώς άδικη επίθεση».

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε».

Ads

Νωρίτερα, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ – ένας συνασπισμός ένοπλων ομάδων που πρόσκεινται στο Ιράν – δήλωσε ότι επιτέθηκε σε τρεις αμερικανικές βάσεις στη Συρία. Οι ιρακινές ομάδες λένε συχνά ότι οι επιθέσεις τους κατά των αμερικανικών στρατευμάτων είναι απάντηση στις ισραηλινές σφαγές στη Γάζα.

Αμερικανοί δημοσιογράφοι επικαλούμενοι το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι άλλοι 25 τραυματίστηκαν από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.