Ένα αεροπλάνο με ιατρική βοήθεια για τη Γάζα αναχώρησε από την Ιορδανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιορδανικού Φιλανθρωπικού Οργανισμού Χασεμίτη, ενός κρατικού οργανισμού αρωγής.

Ads

Η βοήθεια περιλαμβάνει φάρμακα και ιατρικές προμήθειες για νοσοκομεία και οργανισμούς υγείας που λειτουργούν στην παλαιστινιακή επικράτεια, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αρχής δρ Χουσεΐν Αλ-Σίμπλι. Η βοήθεια θα φθάσει πρώτα στην Αίγυπτο και στη συνέχεια θα παραδοθεί στις ιατρικές αρχές της Γάζας, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Αίγυπτος καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Ράφα

Εν τω μεταξύ, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, μεταξύ της Λωρίδας Γάζας και της Αιγύπτου.

Το πέρασμα είναι κλειστό από τότε που χτυπήθηκε από αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας το απόγευμα της Τρίτης (10/10), αφού το Ισραήλ δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος τροφίμων ή καυσίμων στη Γάζα, σε συνέχεια της απόφρασης για πλήρη πολιορκία του παλαιστινιακού θύλακα.

Ads

Σε ανακοίνωσή της, η Αίγυπτος δηλώνει ότι δεν έκλεισε τη δική της πλευρά του περάσματος και καλεί όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς της περιοχής να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας, μέσω του αεροδρομίου Ελ-Αρίς στο βόρειο Σινά, που βρίσκεται περίπου 56 χιλιόμετρα από το πέρασμα της Ράφα.

Το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια καλώντας τους κατοίκους της Γάζας να αναζητήσουν καταφύγιο

Ανταποκριτής του BBC έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα ένα φυλλάδιο που έπεσε από τον ουρανό στην πόλη Beit Lahia στη Λωρίδα της Γάζας που λέει ότι «εξαιτίας των ενεργειών της Χαμάς, οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας αναλαμβάνουν δράση» και καλεί τους κατοίκους να πάνε σε καταφύγια, διότι «τα κτίρια όπου δρα η Χαμάς θα καταστραφούν».

 

Πηγή: BBC

Ξεπερνούν τους 2.700 οι νεκροί σε Γάζα και Ισραήλ

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώνονται από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα αυξάνεται συνεχώς. Ο τελευταίος απολογισμός που έδωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα κάνει λόγο για 1.417 νεκρούς και 6.200 τραυματίες.

Στο Ισραήλ, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς έχει φτάσει τους 1.300, ενώ περισσότεροι από 3.200 έχουν τραυματιστεί.