Τη διάλυση της κατασκήνωσης τους από την Πουέρτα ντε Σολ στο κέντρο της Μαδρίτης, αποφάσισαν οι Ιndignados έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης.

Ads

«Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Τρεις εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Πουέρτα ντε Σολ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνέπειες της οικονομικής και του καπιταλισμού, είχαν λιγοστέψει αρκετά όσοι διανυκτέρευαν στην πλατεία, το τελευταίο διάστημα. Χρειάσθηκαν πάντως πολυήμερες συζητήσεις και σύγκληση συνελεύσεων που αναβάλλονταν ώστε οι «Αγανακτισμένοι» να αποφασίσουν τελικά να διαλύσουν την κατασκήνωση, παρά τον ενδεχόμενο κίνδυνο να ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης.

Για να μην ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, οι «Αγανακτισμένοι» προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.

Ads