Τουλάχιστον 107 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στη βόρεια Ινδία.

Ads

Το περιστατικό συνέβη σε ένα χωριό στην περιοχή Χάθρας, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Νέο Δελχί.

«Δεν μπορώ να δώσω ακριβή απολογισμό θανάτων αυτή τη στιγμή, αλλά είναι περίπου 60… Υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί ο απολογισμός», δήλωσε νωρίτερα τηλεφωνικά στο Reuters ο Μάνις Τσικάρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μη επαληθευμένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πτώματα στοιβαγμένα στο έδαφος έξω από ένα τοπικό νοσοκομείο.

Ads

Σύμφωνα με έναν από τους επιζώντες, η τραγωδία συνέβη όταν τελείωσε η θρησκευτική εκδήλωση και όλοι έτρεχαν να φύγουν από τον χώρο.

«Υπήρχε ένα τεράστιο πλήθος στο σημείο. Δεν υπήρχε διέξοδος, και όλοι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο, και δημιουργήθηκε ένας πανικός. Όταν προσπάθησα να βγω έξω, υπήρχαν μοτοσικλέτες παρκαρισμένες, οι οποίες μου έκλεισαν τον δρόμο. Πολλοί λιποθύμησαν, ενώ άλλοι πέθαναν”» δήλωσε ένα θύμα, το οποίο εισήχθη σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με το hindustantimes.com.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου διέταξε έρευνα για το περιστατικό.