Ένα ακόμη μακελειό σημειώθηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο Ιλινόις, όταν άνδρας άνοιξε πυρ εν μέσω της παρέλασης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ. 

Ads

Εκατοντάδες άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή, στο άκουσμα των πυροβολισμών, που ξεκίνησαν 10 λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης, αναφέρουν τοπικά μέσα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες  από τα πυρά του δράστη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άνθρωποι και τουλάχιστον 26 έχουν τραυματιστεί σοβαρά. 

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης βρισκόταν στη στέγη ενός καταστήματος όταν άνοιξε πυρ. «Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». 

Όπως ανακοίνώθηκε από εκπρόσωπο των αρχών, ο δράστης διαφεύγει και θεωρείται ακόμη «ενεργός» και «επικίνδυνος». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από κάποια ταράτσα, ενώ έχει βρεθεί και εξετάζεται και ένα τουφέκι. Με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι αρχές, ο δράστης είναι λευκός, ηλικίας 18-20 ετών.