Επανάληψη της κατασταλτικής βίας  είχαμε την νύχτα της Τρίτης, με την επέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος Αλ Αξά, στην Ιερουσαλήμ.

Ads

Όπως αναμεταδίδουν Αθηναϊκό Πρακτορείο και ΕΡΤ, το αποτέλεσμα ήταν, εν μέσω του Ραμαζανιού  και του αποψινού εβραϊκού εορτασμού  του Πάσχα, να ακολουθήσει ολονύχτια μάχη, η οποία κλιμακώθηκε με αεροπορικές ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και εκτοξεύσεις ρουκετών από την παλαιστινιακή πλευρά.

Στην Γάζα, τη νύχτα, βγήκαν στους δρόμους διαδηλωτές, που έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και άλλα αντικείμενα μετά την επιχείρηση της ισραηλινής αστυνομίας μέσα στο  τέμενος Αλ Αξά.

«Ορκιζόμαστε να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε το Αλ Αξά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Ads

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε πως προχώρησε στις «συλλήψεις 350 και πλέον» ανθρώπων. 

«Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε (…) πάνω από 350 άτομα», στα επεισόδια στο «Όρος του Ναού», αναφέρει δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, στο οποίο χρησιμοποιείται ο εβραϊκός όρος για την Πλατεία των Τεμενών.

Η εισβολή ισραηλινών αστυνομικών στον χώρο λατρείας στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, εν μέσω Ραμαζανιού, προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας.